THE FIFE COUNCIL (OFF-STREET PARKING PLACES) AMENDMENT ORDER 2015

The Fife Council ("the Council") in exercise of the powers conferred on them by sections 32
and 35 of and Part IV of Schedule 9 to the Road Traffic Regulation Act 1984 (“the 1984 Act”)

and of all other enabling powers, and after consultation with the chief officer of police for the

Council’s area in accordance with Part Il of Schedule 9 to the 1984 Act, hereby make the

following Order:-

1. This Order may be cited as “The Fife Council {Off-Street Pérking Places)
Amendment Order 2015" and shall come into operation on the 13th day of April 2015.

2. The Interpretation Act 1978 shall apply for the interpretation of this Order as it applies

for the interpretation of an Act of Parliament.

3. The Fife Council (Off-Street Parking Places) (Consolidation) Order 2013 is hereby

amended as foliows:-

(1)

(2)

(3)

(4)

In Part 1 - Citation, Commencement and Extent - *, 1B” shall be inserted after

“Schedules 17,

In Part 2 - Interpretation - the following entry shall be inserted in Article 3(3)

after the entry “invalid carriage” -

“loading bay” means an area within a parking place which has been marked
as intended for the exclusive use of vehicles while loading or unioading

goods;

In Part 2 - Interpretation - the following entry shall be inserted in Article 3(3)
after the entry “hand-held device” -

“pick up/drop off zone” means an area within a parking place which has been
marked as intended for the exclusive use of vehicles picking up or dropping

off passengers;

in Part 3 - Designation and Use of Parking Places - the following entries shall
be inserted after Article 4(3A) -

(3B) Each loading bay within the parking places described in Schedules 1
and 2 may be used only for the leaving of such vehicles as are
passenger vehicies or goods vehicles while in actual use for the



purpose of loading or unloading goods to or from premises adijoining

the parking places in which the loading bay is situated.

(3C) Each pick up/drop off zone within the parking places described in
Schedules 1 and 2 may be used only for the leaving of such vehicles
as are passenger vehicles or goods vehicles for a period not
exceeding 20 minutes while in actual use for the purpose of picking up

or dropping off passengers.

(5) In Part 4 - Metered Parking - the following entries shall be inserted after
Article 14{2)(i) -

(i} any vehicle permitted 1o use a loading bay by virtue of paragraph (3B)
of Article 4 of this Order.

(k) any vehicle permitted to use a pick up/drop off zone by virtue of
paragraph (3C) of Article 4 of this Order.

Dated this 1st day of April 2015.

Proper Officer of the Coungcil




